Træmuseets Vævere

Træmuseets Vævere holder til i vævestuen og mødelokalet på 1.sal.

Vævestuen er fyldt med gamle væve, som gennem tiden er blevet foræret til Træmuseet i håb om bevarelse af disse flotte træarbejder og håndværket der knytter sig til dem.

Den største væv har stået på væveskolen i Jebjerg har været i brug i årene mellem 1926 og 1957.

Rummet er indrettet med flere typer af væve, som giver mulighed for at arbejde både i stor og lille skala, fra den bredeste væv der kan væve i 2 meters bredde over skafte- og rammevæve, til de smalle båndvæve der kan væve ned i centimeters bredde. Vi har en stor gobelinvæv til billedvævning og små perlevæve, så mulighederne er mange.

 Der er plads til både nybegyndere og garvede vævere på vævestuen.

Tanken er at vi hjælper hinanden på vej, inspirerer og skaber eller vedligeholder glæden og interessen for vævning og derved er med til at bevare dette gamle håndværk.

Til udvikling og inspiration inviterer vi undervisere ude fra – kurser vi selv planlægger og afvikler.

Vi mødes hver mandag aften fra kl. 19.00- 22.00 men derudover kan man komme og væve på de tidspunkter der passer én bedst.

 Vi har ikke systematisk undervisning af nybegyndere – de bliver stille og roligt introduceret til vævningens kunst gennem sidemands og fælles oplæring. Det betyder at der udover plads skal der være overskud i gruppen til at introducere nybegyndere.  

Kunne du tænke dig at høre mere så kontakt os og lav en aftale om et besøg.

Kontaktperson Else Godsk Vestergaard elsegodsk@icloud.com eller mobil 60189872.