Drejere til symposium 2016

Mandag og Tirsdag:: Thorkild Ladefoged og Niels Peter Vistisen

Onsdag og Torsdag:: Ernst Svarre og Eigil Kristensen

Fredag og Lørdag:: Palle Sørensen og Herluf Christensen

 

Ernst Svarre

                                                     

Jeg er født i Struer i 1951, og her boede jeg indtil 1971. Jeg er fra en årgang, hvor der var mange børn, hvilket betød at de fleste aktiviteter vi havde foregik udendørs. Bl.a. var det for os drenge, meget brugt at gå rundt med en kniv og skære i træstykker, som vi kunne finde rundt omkring. Det var her, at min interesse for at arbejde med træ blev skabt. Da min far kom i voksenlære som tømrer, og fik lavet et lille værksted i kælderen, blev mine mugligheder for at arbejde med træ derfor meget større.

Træ er et vidunderligt materiale at arbejde med, da der er mange træsorter med hver sin egenskaber. Når man står med et nyt stykke træ i hænderne, er det derfor en stor udfordring at forestille sig, hvad dette stykke træ kan blive til.

 

Hjemmeside

 

Herluf Christensen

 

Herluf Christensen er 75 år uddannet mejerist, har flere år arbejdet på møbelfabrik i Skive.

Er for et par år siden kommet med på tirsdagsholdet på Træmuseet i Oddense, her har Herluf haft stor glæde af trædrejning og fremstillet flere specielle ting på bænken.

 

 

Niels Peter Vistisen

Jeg drejer meget fugle i guld regn, og har været tilknytet Laastrup Husflidforening i ca 16 år og også lidt billed skæring på Viborg husflid.
Jeg er født i 1946 og bor i Ulbjerg og har dreven landbrug i 45 år men nu er det trædrejning som hobby.