NOVEMBER høvl.

Det er en fortsættelse fra oktober med  Hulkehl høvle de viste høvle er bredden fra 20 mm til 51 mm. Den første er med 51mm jern og klap den er ny og fra Langeskov der var en af de tre danske fabrikanter det oprindelige jern var lavet af natpotte blik og kunne ikke bruges til noget det er erstattet af et tysk jern fra kirschen , den har været brugt til indvendig høvling af trappemægler.

 

 

Klik på billedet for forstørelse

Denne høvl er fundet i Norge lavet i rød bøg med 44mm jern med klap og logoet i  jernet er en saks måske også tysk? Høvlen har mange mærker efter på søm i  lister .

 

Høvlen er med 36mm jern med klap fra det engelske firma Ward hvis logo ses tydelig på både jern og klap, stokken har påstemplet på toppen O.Paludan og Seedorf  Skive  som var et isenkræmmer firma i Olesens Gård  der senere blev forretning til Ladefoged isenkram.

Denne høvl har tilhørt snedkermester Sven Povlsen Skive ,der havde et værksted på Nordbanevej i Skive høvlen er ned et 28mm enkelt jern fra Ward og stokken i hvid bøg.på enden har den et lidt utydelig stempel skulle nogen genkende det vil vi gerne høre om det ?

 

Denne høvl er uden jern og ikke rengjort på nogen måde , men nok af tyst fabrikat når jeg ser på affasningen.